HAGSTA 202
Uppdaterad:
2014-02-12
kl 20:29
Spättan

Här kommer vi följa Daniel´s

jakter med många bilder och lite historier!

 


2013-års älgar fällda

 

Kalv nr2 denna säsong vart en kvig-kalv

Bra hundarbete av Izor


vart en tjur-kalv.

Bra stöt-arbete av hundarna

2013-08---->

GODSJAKTSBILDER

VILTPARAD


 


FASAN-JAKT MED SPÄTTANDEBUT GODSJAKTEN

Willa

Spättan

Hundar med Husse på viltparaden

Matte-Emma med hundarna

2013-01-12

Vid säsongens näst sista jakt så var det min tur att fälla ett rådjur igen =) denna gång satt jag vid ett nytt pass, för när vi går och motar så har rådjuren en benägenhet att smita tillbaka runt dem som motar så vi bestämde oss för att ha ett s.k. bakpass denna gång och hade lyckan att en ensam älg kom först, sedan skådades ko med 2kalv sedan kom två rå smygandes efter dem och jag tog sikte på den nr2 av dem, och paanngg en smäll så låg det (en mästare) och när jag stegade fram fick jag se att det var en bock. Och det vart mitt sista fällda vilt med min halvautomat Classic...tack för denna tid och du har vart en suverän bössa =)

2012-10-20

Jag (Daniel) Har även skjutit min första älg på min första älgjakt =) Vi samlades på jaktmarken i Granhammar hela jaktlaget + gäster där jaktledare Anders posterade ut oss där Robert fick pass 1 och jag pass 2 vilket innebar att vi skulle flytta på oss när drevkedjan gått förbi medan de 7andra som sitter på pass sitter kvar. Väl ute på pass så gick det väl ca 15min och drevkedjan var i rörelse, jag plockar upp telefonen sms:ar Robert att han skall sms:a mig när han börjar röra på sig så man vet då prasslar det till bakom granarna 50-60m framför och fram kommer en ko med kalv och ett ensamt vuxet hondjur kviga/ko vilket ställer upp hela bredsidan mot mig och jag lägger sakta ned telefonen och höjer bössan och avlossar ett säkert skott i bogen. Älgen markerar vid skottet men rusar ut i skogen här snackar vi adrenalin kick och jäklar vad orolig jag var. Jag ringde drevet och sade vad jag skjutit på och vad som hände, vilket vi beslutar oss för att ta en fika-paus. Nu ville jag bara ut i skogen o leta reda på den eller hade jag bommat nu gick det runt många tankar i huvudet på mig =/. Jag sätter på Spättan spårsele och spårlina och tar med mig Robert som fick ha bössan med sig vid eventuellt avfångningsskott. Vi går upp mot skottplatsen vi hittar inge blod men färska spår från älg som jag ber Spättan ”spåra” på. Först så cirklar hon runt men så går nosen ned i backen och hon sticker in i skogen med mig och Robert efter vi går ca80m in i skogen innan Spättan viker av vid en stor sten och upp på ett berg och här började jag fundera ”vet hund verkligen vad hon gör?”, tur som är så litar jag på Spättan och låter henne jobba för efter 50m på berget på en klipphylla börjar hon morra och skälla, så jag tittar runt men ser inget. Plötsligt 5-10m framför mig reser sig ett stort älghuvud ur mossan, den låg för döden men behövdes avlivas så Robert kliver fram och avlivar den. Vid urtagningen så ser vi att det är en perfekt bog-träff av mig vilket jag punkterade båda lungorna med. Lyckan är att vi hittade älgen och att jag fick skjuta min första. Älgen vägde ca 150kg och enligt gubbarna en av de topp3 största som fällts på denna mark =)

 

Spättan & Daniel vår första älg =)

 

 

 

Spättan spårade upp den

 

 

 

 

 

 

I Lördags den 19/11 så fick jag följa med Roberts jaktlag ut på Säby där vi skulle jaga rådjur med drivande hund. Så vi samlades 07.30 vid Torpa avfarten och jaktledaren Mårten delade ut passen, jag som trodde och var förberred på att jag som gäst skulle få ett riktigt skit pass men det visade sig att jag fick ett riktigt kanon pass =) Vi gick ut på pass och ställde oss som på en linje vid markgränsen som gick vid ett hygge och när vi släppte hund så gick det inte mer än 5-10 min först wachteln Zeke satte igång första drevet. Jag stod gömd bakom en sten och bakom mig hade jag ett tjär och hörde hur hunden närmade sig med ett gällt skall och såg i ögonvrån hur ett rådjur smög sig ut som stannade upp och tittade efter hunden som drev den. Nu stod jag blick-still och såg hur rådjuret valde vägen förbi mig så när den var 15m ifrån mig så gjorde jag rörelsen med att föra upp bössan till anläggningen och tog rådjuret i hoppet med en perfekt träff så vart det bara ett skott...=)...skönt och därmed var mitt livs första rådjur fält som vi kunde konstatera var ett vuxet smaldjur. Vi satte igång Zeke igen och redan på drev nr2 så fick han en get och killing på språng som sprang emellan mig och Mårten men på lite väl långt avstånd + farlig vinkel så avstod vi skott, med Zeke i hasorna så såg jag åter att ifrån samma ställe som rådjur nr1 så ställde sig åter ett rådjur och tittade efter hunden och jag lät den gå förbi mig rätt över det döda rå jag skjutit tidigare men i tron om att en killing skulle komma efter så släppte jag den förbi mig.

Tack Robert min bäste vän för ett oförglömligt jaktminne =)

 

 

 

 

 

 

 

Här är jag och Spöket ute på Gås jakt vilket vi gjort 6gånger tillsammans i September med en del lycka tillsammans har det blivit 3st fiskmåsar och 3st kanadagäss =) MYCKET ROLIGT!!!

  

var även med Eva Cederblad 2/10 och skulle jaga änder/gäss och kanske även räv om det dök upp men det enda jag såg hoppa fram var en stor hare och eftersom den är lovlig så var jag snabbt uppe med bössan fällde denna fina hane som jag tog ur med handledning av Eva och hängde upp =) Tack Eva =)